10.11.2012 OYUS – TP-Kaarle 3-7 (1-2)

Kovasti odotettu ensimmäinen kotiottelu pelattiin lauantaina Urheilutalolla. Alkuviikon erinäisten hankaluuksien ja muuttujien jälkeen saatiin riittävästi pelaajia sekä toimijoita otteluun. Kiitos siitä farmijoukkueellemme, Herculekselle.

Ensimmäisten minuuttien paine vastustajan päässä tuottikin tulosta,  Niina-Kaisa Sarjosalo pääsi laukomaan suoraan kulmapotkusta 1-0 johtomaalin Sofia Husson syötöstä. Vääntö oli tasaista ensimmäiset 10 minuuttia, mutta vastustaja alkoi pikkuhiljaa päästä peliin mukaan. Niimpä Maija Tapanisen syötöstä Hanne Ojanperä pääsi tasoittamaan pelin. Kotijoukkueelta vaadittiin tarkkaa ja tiukkaa puolustusta vastustajan melko hyvin liikkuvia ja taitavia pelaajia vastaan. Kotijoukkue joutui uhrautumaan ja käyttämään kaikki keinot vastustajan maalintekotilanteiden välttämiseksi. Maalilla Susanna Kahelin esitti parhaita otteittaan pelastamalla monta varmaa osumaa. Silti Kaisa Kotka (Hanne Ojanperä) pääsi tuikkaamaan puoliajan lukemiksi 1-2.

Toiseen erään lähdettiin täynnä taisteluintoa ja asennetta. Saimmekin pari vaarallista tilannetta vastustajan maalille, mutta laukaisupaikkoja ei saatu luotua ja vastustajan maalivahti oli hyvin hereillä ja  koppasi  irtopallot haltuunsa.  Vastustaja sai heti pelistä kiinni ja muutaman minuutin päästä tilanne oli jo 1-4. Katri Kemppainen  pääsi sivurajapotkusta laukomaan tulisen vedon maalia kohden ja hieman onnekkaasti  pallo lirui maalivahdin ja puolustajan kautta maaliin, tilanteeksi 2-4. Vastustaja loi painetta ja prässillään saivat pelin avaamisemme tukalaksi. Omassa päässä tapahtuneet pallon menetykset sekä huolimattomat syötöt  johtivat siihen, että pian tilanne oli jo 2-6 Hanne Ojanperän ja Kaisa Kotkan maaleilla. Tunteet kuohuivat ja hermostuneisuus  näkyi  kotijoukkueen otteissa ja uhrautuvasti pelannut Sofia Husso joutui rikkomaan vastustajaa oman maalin edustalla, josta seurasi  keltainen kortti.  Lisäksi pelissä varoituksen sai vierasjoukkueesta Kaisa Kotka. Puolessa välissä erää maaliin vaihdettiin Anni Hassi. Annin pitkillä ja tarkoilla avausheitoilla saimme tilanteita vastustajan maalille ja Sofia Husso pääsi täräyttämään Katri Kemppaisen syötöstä kavennusmaalin. Saimme uutta  potkua ja hienolla katkolla pääsi Niina-Kaisa Sarjosalo yksin läpi, mutta vastustajan maalivahti pelasti lisämaalien synnyn. Aika alkoi käydä vähiin ja vastustaja pelasi järkevästi syötellen johtotilanteessa.  Ottelun viimeisen maalin teki vierasjoukkue. 3-7 loppulukemat viimeisteli Hanne Ojanperä (4+1), joka ansaitusti pokkasi pelin parhaan pelaajan palkinnon.

Yritystä ei kotijoukkueelta puuttunut, mutta harmittavat huolimattomuusvirheet  koituivat kohtaloksi.  Vastustajan henkilökohtainen taitotaso oli vakuuttava ja hyvin myös pelasivat koko joukkueella yhteen. Joukkuetta oli hyvin vaikea tappioasemassa lähteä prässäämäänkään, sillä plikat tulivat siitä ohi.

Seuraava kotipeli pelataan 1.12. TP-Kaarlea vastaan, jolloin nähdään toivottavasti tasaisempi kamppailu kuin tänään.

Raportin näpytteli: Riikka

Comments are closed.