VIFK – OYUS 18.11.2012 2-5 (0-3)

Jabadabaduuuuu, OYUS haki kolme pistettä Vaasasta kukistamalla Vaasa IFK:n lukemin 2-5!

Joukkue lähti sunnuntaiaamuna matkaan jo hieman kahdeksan jälkeen ja moni nukkuikin vielä automatkalla. Saimme kuitenkin itsemme hyvin hereille ja tehokkaan alkulämmön jälkeen joukkue oli valmiina kaatamaan vastustajan.

OYUSin ensimmäinen maali syntyi ajassa 2:11 kulmasta, kun Riikka Kannisto täräytti pallon vastustajan verkkoon Sofia Husson syötöstä. Seuraavia maaleja saatiin odotella hieman pitempään vaikka tilanteita kyllä oli. Ajassa 16:15 OYUS sai kulman. VIFKin kulmapuolustus oli hiukan hajallaan ja OYUS käytti tilanteen hyväkseen: Katri Kemppainen antoi kulman maalin edustalle ja Elisa Nurmi veti pallon takanurkkaan. Kolmas maali syntyi ajassa 16:57 Saila Markkasen hienon yksilösuorituksen seurauksena. VIFKi pääsi muutaman kerran puolittaisiin maalintekopaikkoihin vastahyökkäyksillä. Ensimmäinen puoliaika päättyi kuitenkin lukemiin 0-3.

Toisen puoliajan alussa OYUSille sattui harmittava pallon menetys ja tällä kertaa VIFKin Lotta Nyman pääsi vastaiskusta läpiajoon ja kavensi tilanteen lukemiin 1-3. OYUS ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan viisi minuuttia myöhemmin Ninnu Sarjosalo venytti vastustajan verkkoa tekemällä OYUSin neljännen maalin Ella Joonan syötöstä. Hetkeä myöhemmin Riikka Kannisto teki ottelun toisen maalinsa ja vei OYUSin jo 1-5 johtoon. Pelin lopulla vastustaja pääsi vielä 2vs1 vastahyökkäykseen pallonmenetyksen seurauksena ja sai kavennettua peliä vielä tilanteeseen 2-5.

Loppulukemiksi jäi siis tuo 2-5 ja OYUS sai napattua 3 pistettä mukaansa. OYUSilla oli paikkoja tehdä useampikin maali ja taisipa se pallo tolppaankin kilahtaa. VIFKin maalivahti Malin Söder vartioi myös erittäin hyvin maaliaan, sillä hän nappasi palloja kiinni lähietäisyydeltäkin. Vielä meillä on parannettavaa puolustuksessa sillä vastustajalle siunaantui meidän omista virheistä melko vaarallisiakin paikkoja.

OYUSin parhaaksi pelaajaksi palkittiin erittäin loistavan pelin pelannut Riikka Kannisto. VIFKiltä palkittiin maalivahti Malin Söder, joka torjui erinomaisesti ja esti käytännössä yksin vierasjoukkueen voiton repeämisen isompiin lukemiin. Veikkauspisteet jaettiin seuraavasti:

Kultaa – Riikka Kannisto, OYUS
Hopeaa – Elisa Nurmi, OYUS
Pronssia – Lotta Nyman, VIFK

Rapsan näppäili: Nurtsi

Comments are closed.