1.12.2012 OYUS – TP-Kaarle 2-4 (1-2)

Urheilutalon lämpöön OYUS:n vieraaksi saapui jälleen TP Kaarle Kokkolasta. Edellisessä kohtaamisessa kolme viikkoa sitten TP Kaarle kävi hakemassa pisteet lukemin 3-7. Peliin lähdettiin revanssihengellä taistelemaan liigapisteistä.

Peli alkoikin OYUS:n osalta lupaavasti ja laitojen kautta saatiin vetopaikkoja luotua, mutta kulmatilanteita enempää ei kuitenkaan palkinnoksi saatu. Kulmakuviot olivat sitten vähemmän timanttisia, eikä niistä jäänyt kerrottavaa jälkipolville. Peliä saatiin hyvin painettua kohti TP Kaarlen maalia, joskin kokkolalaisten vikkeläkinttuiset ja taitavat pelurit osoittivat ajoittain, että vaarallisia vetoja lähtee minkälaisesta asennosta tahansa ja huonommastakin paikasta. Nämä vedot Susanna Kahelin OYUS:n maalilla kuitenkin liimasi varmoin ottein. Ennen ensimmäisen erän puoliväliä tuli kylmää vettä OYUS:n niskaan, kun TP Kaarlen Maija Tapaninen jäi vasemmalle puolustuksen selustaan merkkaamatta ja nosti TP Kaarlen johtoon nätillä ulkosyrjäsiirrolla yli vastaan syöksyneen Susanna Kahelinin.

5 minuuttia ennen erän loppua TP Kaarle joutui ottamaan aikalisän OYUS kahden avopaikan jälkeen. Ensiksi Katri Kemppainen pääsi pommittamaan vapaasti Ninnu Sarjosalon syötöstä, mutta TP Kaarlen Liisa Rahkola torjui kulmaksi. Kulmasta saatiin luotua vielä hyvä hässäkkä Rahkolan maalille, mutta tällä kertaa moke nappasi lelun itselleen. Hetken päästä TP Kaarlen aikalisästä Emmi Alanen unohtui yksikseen maalille OYUS:n neliön taakse. Pallo mahalla haltuun ja suoraan ilmasta kääntölaukaus maaliin. OYUS ei kuitenkaan jäänyt ihmettelemään taululla olevia 0-2 lukemia vaan lähes suoraan aloituksesta pisti TP Kaarlen karuselliin. Elisa Nurmi voitti keskustassa pallon itselleen ja pelasi vasemmalle Ninnu Sarjosalolle. Ninnu laittoi maukkaan poikittaissyötön maalin eteen, josta Saila Markkanen lanasi pallon varmasti TP Kaarlen maaliin. Tauolle mentiin 1-2 takaa-ajoasetelmissa.

Toiseen erään OYUS lähti hakemaan lisää maaleja. Halu hyökätä oli kova, mutta samalla TP Kaarle nosti prässin ylemmäs, jolloin alhaalta avaaminen ei onnistunut enää samaan malliin. Pari kertaa TP Kaarle pääsikin pahoihin vastahyökkäyksiin. Vajaan 5 minuutin pelin jälkeen TP Kaarle pääsi sitten rokottamaan. Ensimmäinen laukausyritys keskeltä blokattiin hyvin, mutta irtopalloon pääsi ensimmäisenä Olga Ahtinen, jonka laukaus muutti OYUS-pelaajan pohkeesta suuntaa ja kiemurapallo tippua yläriman alle. Toiseen suuntaan reagoineella Susanna Kahelinilla ei ollut mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Jatkossa TP Kaarle keskittyi lähinnä kierrättämään palloa omalla alueellaan ja maltilla rakentamaan hyökkäyksiään. 10 min ennen loppua OYUS otti aikalisän, jonka jälkeen kehitettiin vielä vakavasti otettava takaa-ajo. Kavennus 2-3 saatiinkin, kun Riikka Kannisto osoitti kovuutensa ja väänsi pallon keskellä itselleen. Näppärä syöttö Jarna Veteläiselle oikeaan laitaan, joka laittoi kovan syötön takatolpalle, josta maalinkuvat silmissään paikalle kiitänyt Sofia Husso ohjasi nätisti maaliin. Tämän jälkeen OYUS sai lähes vastaavalla tilanteella paikan tasoitukseen, kun Ninnu Sarjosalo laittoi diagonaalisyötön takatolppaa kohti viilettäneelle Saila Markkaselle, joka ei kuitenkaan aivan onnistunut kurottamaan ja laittamaan palloa tyhjään maaliin. Pelin viimeisellä minuutilla TP Kaarle löi vielä taululle loppulukemat 2-4 vastaiskusta. Susanna Kahelin pääsi peittämään vasemmalta laidalta nousseen Maija Tapanisen maalintekoyrityksen. Tapaninen sai syötettyä kovan maanuoliaisen keskustaa kohti, joka päätyi OYUS-pelaajan jalasta maalin eteen, missä Emmi Alanen sai siirtää pallon tyhjään maaliin. Näin liigapisteet lähtivät kokkolalaisten matkaan.

Joukkueiden parhaina palkittiin Emmi Alanen (TP Kaarle) ja Niina-Kaisa Sarjosalo (OYUS).

Tilastot: OYUS – TP Kaarle 2-4 (1-2)

7:23 0-1 TP Kaarle Maija Tapaninen (Krista Moisio)
17:37 0-2 TP Kaarle Emmi Alanen (Olga Ahtinen)
18:00 1-2 OYUS Saila Markkanen (Ninnu Sarjosalo)
24:52 1-3 TP Kaarle Olga Ahtinen
34:07 2-3 OYUS Sofia Husso (Jarna Veteläinen)
39:07 2-4 TP Kaarle Emmi Alanen (Maija Tapaninen)

Joukkueiden parhaat pelaajat:
OYUS Ninnu Sarjosalo
TP-Kaarle Kaarle Emmi Alanen

Veikkausmitalit:
kulta: Emmi Alanen TP Kaarle
hopea: Olga Ahtinen TP Kaarle
pronssi: Susanna Kahelin OYUS

Rapsan naputteli: Katri

Comments are closed.