15.12.2012 OYUS-OuHu 4-4 (1-3)

Joulukuun puolivälin viikonloppuna OYUS:lla oli tiedossa kahden kotiottelun urakka. Lauantaina vastaan asettui Oulaisten Huima. Jo ottelun alkuminuutit vihjasivat vauhdikkaasta kohtaamisesta. Molemmissa päissä maalivahdit saivat ensikoppinsa heti pelin alkuun. Asemapelin sijaan molempien joukkueiden otteista näkyi aktiivinen hyökkäyspeli ja maalinteon nälkä, mikä loi tilanteita molempiin päätyihin. Mutta maalivahdit olivat sen verran hyvässä vireessä, että avausmaalia saatiin odottaa aina yhdeksännelle peliminuutille saakka. Maalinteon aloitti vierasjoukkue, kun Roosa Sinkkinen tuikkasi ajassa 9.30 pallon lähietäisyydeltä OYUS:n maalia vartioineen Anni Hassin jalkovälistä juuri ja juuri maaliviivan ylitse. OYUS:llä oli kovan painostuksen ansiosta jo hetkeä myöhemmin paikkansa laittaa peli tasoihin, mutta Huiman maalivahti ulottui jälleen huimiin torjuntoihin.

Seuraavan kerran verkot pullistuivat jälleen kotijoukkueen päässä, kun Huiman Sinkkinen pääsi uudemman kerran pahantekoon tarkan OYUS:n puolustusalueelta laukaisemansa vedon merkeissä ajassa 12.22. Kotijoukkue ei tästä lannistunut vaan painoi entistä lujemmin hyökkäyksensä Oulaistelaisten päätyyn. Vierasjoukkue kuitenkin puolusti todella uhrautuvasti maaliviivaansa blokaten yksi toisensa perään vetoja. Ankara painostus palkittiin kuitenkin vihdoin ajassa 13.38, kun Jarna Veteläinen pääsi Sofia Husson syötöstä ampumaan 1-2 kavennuksen.

Huiman sakki repi kuitenkin eron takaisin kahteen maaliin ajassa 17.38 tarkalla laukauksella ja jatkoi painostusta OYUS:n päädyssä kiihtyen kohti erän loppupuolta. Myös kotijoukkue vieraili muutamaan otteeseen vierailijansa maaliviivan tuntumassa. Vauhdikkaan ensimmäisen erän jälkeen loisti tulostaululla siis 1-3 lukemat ja erätauon aikana OYUS:n tuli löytää lääkkeet tehokkaampaan viimeistelyyn.

Toisen erän ensi hetkillä OYUS pystyikin luomaan muutaman vaarallisen tilanteen Huiman päätyyn, mutta jälleen se viimeinen kosketus jäi uupumaan. Ajassa 24.32 Katri Kemppaisen terävä pystysyöttö saavutti Amira Bushnaiefin, jolta ei jäänyt viimeistelyä uupumaan, vaan hän siirsi kylmän viileästi pallon Huiman maalin alakulmaan. Tämä näytti herättävän Huiman taistelutahdon toiseen erään ja he rankaisivatkin lähes välittömästi Huiman Huhtakankaan tekemällä maalilla.

Vääntö jatkui tasaisena ja molemmissa päädyissä nähtiin vauhdikkaita tilanteita. Ajassa 28.15 eräs näistä tilanteista päätyi OYUS:n 3-4 kavennusmaaliin. 2-1 hyökkäystilanteessa oivallisen syötön Saila Markkanen tekemään maaliin tarjoili Niina-Kaisa Sarjosalo. Maali vaikutti olevan piristysruiske Oulun porukalle ja Huiman puolustus olikin maalin jälkeen kerta toisensa jälkeen ongelmissa. Valitettavasti kotijoukkueen vedot eivät löytäneet verkon perälle. Huima saikin käännettyä paineen Oulun päähän ja ajassa 35.17 Oulun porukka pyrki rauhoittamaan peliä ja etsimään keinot tasoitukseen aikalisän merkeissä. Loppuajaksi myös Hassi nousi Oulun maalilta mukaan hyökkäyspeliin hakemaan tasoitusta, mutta Oulaistelaisten puolustus ei alkuun näyttänyt olevan enää neljättä kertaa murrettavissa. Aivan ottelun viime sekunneilla pääsi Elisa Nurmi kuitenkin loisteliaan tarkalla vedollaan tuikkaamaan pallon Huiman maalivahdin jalkojen välistä maaliin ja riemu oli käsin kosketeltavissa. Näin ollen erityisen vauhdikas ja viihdyttävä peli päättyi 4-4 tasapeliin. Vaikka voittoon ei aivan yllettykään, oli pelillisesti kotijoukkueen tekemisessä paljon positiivista vietäväksi seuraavan päivän taistoon.

Rapsan näpytteli: Susanna aka Eddie aka Suski

Comments are closed.