Voitto maistuu makealle: 26.1.2013 OuHu-OYUS 2-3 (1-2)

Lauantaina Oulaisiiin matkasi pieni, mutta sitäkin sisukkaampi OYUS:n futsaljoukkue, mielessään ainoastaan voitto. Oulaisissa vastassa oli tuttua tutumpi Huima, jonka syömähampaat oli huolella analysoitu. Ylimääräisen pelaajan OuHu saa aina omasta kotiyleisöstään, joka kannustaa vimmatusti omiaan. Näyttää siltä, että futsal on valloittanut kyläläisten sydämet ja he saapuvat sankoin joukoin kannustamaan oman kylän likkoja. Tällä kertaa sekään ei riittänyt, sillä OYUS:n joukkue esitti kypsää peliä, eikä antanut minkään estää saavuttamasta tavoitettaan: voittoa.

Ensimmäistä puoliaikaa oli kulunut 7.41 kun OYUS:n Elisa Nurmi ja Amira Bushnaief juonivat sivurajapotkusta huikean kuvion. Nurmi täräytti hienon laukauksen OuHun verkon perukoille ja hiljensi paikallisyleisön hetkeksi. Vierailijat olivat 0-1 johdossa ja tämä ei luonnollisesti Oulaistelaista yleisöä miellyttänyt. Kotijoukkue laittoikin kakkosvaiheen silmään ja tasoitti ottelun ajassa 15.57. Vain minuutti edellisestä kotijoukkueen Anni Kavelehto siirsi OuHu:n 2-1 johtoon. Molempia maaleja edelsi meidän oma hölmöily puolustusalueella. Tauolle lähdettiin Oulaisten johtaessa 2-1.

Toiselle puoliajalle lähdettiin OYUS:n sanellessa tahdin. Heti ensimmäisestä vaihdosta lähdettiin hakemaan maalia ja oli selvää, että peli oli kaikkea muuta kuin ohi. OuHun peli takerteli ja keskittyminen oli pelaamisen sijasta enemmän marmattamisessa. Sehän meille sopi ja ajassa 26.52 Oulaisten puolustus kimmotti pallon omaan maaliin Elisa Nurmen ammuttua tulisen laukauksen kohti Oulaisten puolustusmuuria. Näin lukemat tasan 2-2. Ajassa 29.18 nähtiin ottelun hienoin maali, kun Ninnu Sarjosalo laittoi omalta puolustusalueelta tarkan ja kovan syötön suoraan Saila Markkasen lapikkaaseen. Saila ei syötön kovuutta säikähtänyt vaan sinetöi OYUS:ille voittolukemat 2-3 upealla sijoituksellaan. OYUS pystyi pitämään johtonsa loppuun saakka ja esitti kypsää puolustuspeliä vastustajan hakiessa tasoitusta ottamalla liivimiehen käyttöön.

Otteluvoittu OYUS:lle ja tällä kertaa oma pää pysyi kylmänä, vaikka tunnelma hallissa olikin ajoittain kuumahko. Oulaisten viimeisetkin yritykset pysähtyivät Susanna Kahelinin torjuntoihin, joka napsi vastustajan kymppimetrisenkin karkkina näppeihinsä. Tällä kertaa voitto matkasi sinne, missä sitä enemmän haluttiin. Erityisiä onnistujia olivat Kahelinin ja Nurmen lisäksi kaikki. Jokainen pelaaja voi olla tyytyväinen siihen, että teki hartiavoimin töitä voiton eteen ja piti taisteluilmettä yllä. Oulaisissa yllätettiin positiivisesti palkintojen jaossa, kun hopeinen veikkausmitali lätkäistiin poikkeuksellisesti Oululaisen kouraan. Perinteisesti Oulaisissa kaikki palkinnot annetaan omille tytöille, ettei tule huono mieli, mutta nyt ei kehdattu jättää Nurmen Elisaa ilman kunniaa. Oli se sen verran hyvä jäähyväisottelu Nurtsilta.

Rapsasta vastasi: Amppa

Comments are closed.