Reissu kunnialla läpi

Huh-huh olipahan Kroatia kokemus! Kiitos kaikille sponsoreille ja tukijoukoille sen mahdollistumisesta. Taloja maalattiin, ikkunoita pestiin, rahaa ruinattiin ja maileja kirjotettiin, mutta tässä vaiheessa voin todeta sen kaiken työnteon olleen täysin matkan arvoista.

Reissuun lähdön alla vielä ehti tapahtua pieni mullistus, kun mukaan lupautunut Kalle Huusko teki sopimuksen PS Kemin kanssa ja siirtyi miesten jalkapallojoukkueen peräsimeen välittömästi, vain 3 päivää ennen lähtöä. Mukaan saatiin kuitenkin Palloliiton Pohjois-Suomen piirin toimistolta Jarmo Korhonen. Myös junamatkalla Oulusta Tikkurilaan koimme pieniä jännityksen hetkiä, kun junarata oli poikki… Kuitenkin lentokentälle ehdimme paremmin kuin ajoissa ja lennot mennessä ja palatessa onnistuivat mainiosti, josta kiitos meidän Sanna H:lle ja Kilroy Travelsille.

Kisajärjestelyt Zagrebissa sujuivat omalla aikataulullaan, ja sopivan mielentilan löydyttyä ei melkein enää edes huomannut, että kaikki tapahtui vähintään puoli tuntia myöhässä. Nälkää ei reissun aikana tarvinnut nähdä, ja majoituksessakin kukkatapetit korvasivat hauskat homekukinnot. Tuomarit peleissä olivat kieltämättä huipputasoa. Tuomitsemassa oli runsaasti ammattituomareita ja kansainvälisen tason ”puusilmiä”, joiden otteessa pelit kyllä pysyivät moitteettomasti. Joukkueen mukana kisoihin matkannut Jannokaan ei jalkoihin jäänyt, Jannon blogia kisoista voi lukea täällä. Suomen miesten edustaja KaDy taas teki SE:n sijoittumalla kisoissa seitsämänneksi.

Meidän urheilullinen menestys tulosten valossa jäi kieltämättä vaatimattomaksi. Yhdeksän joukkuetta arvottiin yhteen neljän tiimin A-lohkoon ja toiseen viiden joukkueen B-lohkoon (jonne me siis sijotuimme). A-lohkosta kaikki joukkueet pääsivät jatkoon, ja meidän jäädessä lohkojumboksi loppuivat kisat päivää aikasemmin kuin muilla. Jos jossitteluun oikein syvälle halutaan mennä, voidaan toki miettiä, oliko tuo arvonta ehkä ihan urheilullisesti oikein, olisiko toisessa lohkossa käynyt paremmin (väkiselläkin sijoitus olisi ollut ainakin yhden parempi), ja sattuiko B-lohkoon ihan vaan kovempia joukkueita (totuuden nimissä ja ilman sinivalkoisia lasejakin: kyllä).

Hyvä maku suuhun jäi siinä suhteessa, että kaikissa peleissä pystyimme maalintekoon ja ottelutapahtumien perusteella kenenkään ei tarvitse osallistumista hävetä. Pystyimme puolustamaan kaikkia joukkueita vastaan hyvin, mutta maalinteossa luovuus ja taito eivät riittäneet voittoihin asti. Erityisesti hyvä mieli jäi ainakin itselleni siitä, että sekä Euroopanmestaria että kakkosta vastaan pystyimme menemään kentälle selkä suorana ja myös poistumaan sieltä pystypäin. Tuloksina 6-1 Portugalia vastaan ja 6-2 Ranskan joukkuetta vastaan. (Lopulta suvereeni Portugali voitti finaalissa Ranskan joukkueen 4-2). Sekä Portugalin että Ranskan edustajien joukkueissa oli erittäin taitavia yksilöitä. Myös kisojen parhaana palkittiin Portugalin Marques Margarida, joka taisi maalinteon lisäksi hoitaa myös joukkueen kulma- ja vaparikuvoidein suunnittelun sekä pelasi otteluissa käsittämättömiä minutteja.

Tulosvedossa koko kisoissa olisi kannattanut pelata kuuskakkosta lapuille, siinä oli nimittäin kisojen yleisin lopputulos…

Tulokset:

2-6
University of Oulu (FIN) – Adam Mickiewicx University in Poznan (POL)

15′ Tikkanen
36′ Veijola

6-2
University of Zagreb (CRO) – University of Oulu (FIN)

31′ Sarjosalo
34′ Heikkinen

1-6
University of Oulu (FIN) – University of Coimbra (POR)

39′ Nurmi


6-2
University of Artois (FRA) – University of Oulu (FIN)

36′ Puhakka
39′ Nurmi

Kisojen kaikki tulokset kisajärjestäjän sivuilla.

Futsal on Suomessa vielä uusi laji, muualla sitä on pelattu huomattavasti pitempään. Kuitenkin kisoissa ainakin itselleni syntyi motivaatio oppia lajista uutta ja treenata kovaa, kun todistettavasti Euroopan huippu ei ole saavuttamattomissa olevan matkan päässä. Nyt olisikin hyvä hetki herätä myös täällä Pohjolassa lajiin. Ehkä jo lähivuosina Palloliitto saisi järjestettyä esimerkiksi naisten SM-sarjan? Toisaalta ensiarvoisen tärkeää olisi myös saada naisten puolelle osaavia futsal-valmentajia, jotta jalkapallonomaisesta höntyilystä päästäisiin lopullisesti eroon.

Jatkosuunnitelmana on jatkaa Palloliiton piiri-/SM-karsintasarjan pelaamista talvella, aloittaa treenaus try out leirillä lokakuussa ja osallistua taas ensi keväänä opiskelijoiden SM-kisoihin tavoitteena paikka 2011 kesällä järjestettäviin opiskelijoiden futsalin EM-kisoihin Tampereelle… Mutta näistäpä lisää juttua, kun tiedot täsmentyvät ja varmistuvat!

Kiitos vielä koko joukkueen puolesta kaikille sponssanneille, tukeneille, vinkkejä antaneille ja Facebookissa fanittaneille!

-Sofia

Categories: Aiheeton

3 Comments

 • [...] joku Palloliiton toimihenkilö on vieraillut sivuillamme, jossa moista ehdoteltiin utopistisesti muutama blogimerkintä taaksepäin! Ote Palloliiton futsaltoiminnon materiaaleista: “Naisten Futsal-Liiga esitetään [...]

  • Lilie kirjoitti:

   hi everybody, if u a all khmer pasele don\’t despise with our nation however they play win or lose we must chheer with them, did u no about futsal we have for long time but we not much joint with over sea team and u c this picture or not how much difference with us, and u no how much crow with other country sport, i hope next time not c all of u comment despise with our nation, they try hey but not win how to do if u think u a good pasele go ahead urself if u despise them like u despise urself.

  • Budi kirjoitti:

   I gave up the technical and atheltic superiority mantle a while back. I hang on to the occasional juggling/trick/nutmeg success and milk it for all it’s worth complete with victory dance and calls for king for the day moniker. Usually motivates the little punk to work and refine those skills, as there is little he hates more in sports than losing to his old man.

Leave a Comment