Futsal Cup: OYUS-OuHu 5-1 (4-0)

Futsal Cupin naisten toisen kierroksen ottelu OYUS-OuHu pelattiin eilen lauantaina 29.10. Oulun Urheilutalolla. Molemmat joukkueet olivat saaneet harjoituspeleissä osviittaa vastustajansa tekemisestä, ja ottelu kulkikin aika erilaisissa merkeissä, kuin mitä harkkamatseissa oli totuttu näkemään ja peli tarjosi siten katsojille uudenlaista taktista herkkua.

OYUS lähti peliin nöyrin mielin ja tiesi saavansa vastaan taistelevan ja myös jatkopaikkaa tosissaan hamuavan Huiman. Oulaistelaiset olivat saaneet mukaan ilmeisesti ykkösvitjansa, ja veräjänvartijanakin heillä debytoi uusi tuttavuus, numerolla 1 pelannut Johanna Yrjölä. Kuitenkin myös kotijoukkue oli saanut jalkeille taistelevan ja hyvin asennoituneen kokoonpanon, joka ei antanut pelissä tuumaakaan löysää vierailijoille.

Kotijoukkue pääsi purkamaan suurimmat paineet ajassa 6:52, kun Niina-Kaisa Sarjosalo iski Anna Vähäsöyringin loistavan targetpelaamisen päätteeksi pallon tulisella laukauksella verkon perukoille ja tulostaululle ilmestyivät 1-0 numerot. OYUS jatkoi maalintekoa pelikellon näyttäessa aikaa 11:11, kun Elisa Nurmi pudotti riparipallon Sanna Tikkaselle, joka tälläsi pallon maaliin aivan maalin edestä. Kolmannesta maalista vastasi sama duo ajassa 13:39. Nurmi avasi kentän pystysyötöllä epäonnekkaan vastustajan puikoista, ja Tikkanen kirmasi puolittaiseen läpiajoon ja päätti hyökkäyksen loistavaan vetoon, joka jätti vierailijoiden Johanna Yrjölän täysin voimattomaksi suorituksen edessä.


Tehoduo Nurmi-Tikkanen tuulettamassa 3-0 maalia

Myös OYUS maalivahti Susanna Porola sai ottelussa tehopisteen ensimmäisen puoliajan päätteeksi. Tuomarin näkemyksen mukaan pudotuksesta seurannut Huiman epäsuora vapaapotku epäonnistui heidän maalivahtinsa ollessa mukana kuviossa. Porola sai pallon näppeihinsä, ja avasi loistavalla heitolla Amira Bushnaiefille, joka liukui pallon suuren maailman tyyliin maaliin vastustajan maalivahdin vasta käppäillessä puolen kentän tienoilla.

Edellisillan valmistavat harjoitukset olivatkin täsmäase Huiman pelin tappamiseen. Valmentaja Pauli Leviäkangas osasi ennakoida vierailijoiden mahdollisesti ottavan maalivahtinsa mukaan hyökkäyspään myllytykseen, joten joukkue oli valmistautunut tilanteeseen, eikä pelillisesti suuri muutos aiheuttanut sen suurempaa paniikkia puolustuksellisesti.

Toisella puoliajalla OYUS löysäsi vaihdetta hyökkäyspäässä, mutta onnistui vielä kauniin Bushnaief-Sarjosalo-Husso -syöttökombinaation päätteeksi iskemään yhden maalin. Vierailijat saivat käytännössä koko pelin aikana pari-kolme maalipaikkaa, jotka kilpistyivät maalia jälleen kerran loistavasti vartioineeseen Susanna Porolaan, tuohon Muhoksen lahjaan OYUS:lle. Sussulla oli pelissä pari todellista gamesaveria, mutta kaikkien kovasta yrityksestä huolimatta vierailijat onnistuivat vesittämään haaveet nollapelistä ajassa 34:42. Ylivoimapyöritys päättyi vierailijoiden kapteeni Terhi Jokelan kesoon takatolpalle unohtuneelle Huiman Emmi Liiakselle, joka pusti pallon verkkoon.

Yliopiston urheiluseuralla oli vielä toki mahdollisuus pariin otteeseen kaunistella numeroita, sillä Huima nosti pelin lopussa ennakkoluulottomasti maalivahtinsa mukaan hyökkäysalueelle aina tilaisuuden tullen. Vedot tyhjää maalia kohti kuitenkin osuivat tolppaan tai niukasti ohi maalista, ja näin tulostaululle loppunumeroiksi jäi 5-1 OYUS voitto. Parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueelta peliä johtanut kapteeni Niina-Kaisa Sarjosalo ja vierailijoilta maalia (tappiolukemista huolimatta) ansiokkaasti vartioinut Johanna Yrjölä.

OYUS siis jatkaa komealla voitolla Futsal Cupin lopputurnaukseen, joka pelataa 3.-4. joulukuuta Vantaan Energia Areenalla!

Kaksi maalia ottelussa syöttänyt ja kurinalaisesti myös puolustussuuntaan töitä tehnyt Elisa Nurmi kommentoi ottelua:

”No oli kyllä kiva fiiliis pelata ja voittaminenhan on aina mukavaa! Kaikilla tuntu olevan hyvä asenne ja aluepuolustuski toimi aikalailla niinku pitiki. Ja tietysti siistiä, että päästiin jatkoon! Ihan taitavia pelaajia vastustajalla on, mutta taktiikka ei toiminu meitä vastaan. Oltiin kuitenki varauduttu siihen, että ne nostaa veskan mukaan, ni sekää ei aiheuttanu mitään suurempia ongelmia.”

Pelaaja-manageri Sofia Husso jatkaa:

”Voitto oli aivan upea ottaa, kaikki pelas todella hienosti yhteisen suunnitelman mukaan joukkueena. Oikeasti näki, että nyt nautittiin pelaamisesta ja siellä oli kivaa olla kentällä. Nyt vain on sitte pieni ahistus siitä, että millä rahalla sinne Cupin lopputurnaukseen lähdetään, mutta eiköhän ne jostain kiven alta taas ole löydettävissä!”

Kooste pelistä:

OYUS Kokoonpano: 1 Susanna Porola (mv), 2 Anna Vähäsöyrinki, 4 Pia Puhakka, 5 Saila Markkanen, 6 Amira Bushnaief, 7 Niina-Kaisa Sarjosalo (C), 9 Elisa Nurmi, 10 Paula Jalovaara, 12 Sanna Tikkanen, 13 Sofia Husso, 66 Susanna Kahelin (mv)

Naisten Futsal-liiga starttaa viimein! Parin viikon päästä sunnuntaina 13.11. Urheilutalolle saapuu sarjan ”musta hevonen” TP-Kaarle, jonka kisakunnon OYUS pääsee testaamaan. Matsi pelataan Oulun Urheilutalolla klo 19 alkaen. Lämpimästi tervetuloa!

One Comment

  • Siti kirjoitti:

    n shake watching frindes cruz by, shooting pool @ south side billards ?, the TG&Y store ,weekends @ christina park hill climbing on motorcycles , honda 305 dream & 90, the bamboos in no. lakeland close to the filmland drive in, the fighter jet crash on knights griffen rd.

Leave a Comment